Wellicht hebben jullie het al via mijn Twitter vernomen, maar ik wil er toch een blog over schrijven.

Enige tijd geleden zag ik op televisie bij een van de vele verbouwings programma’s dat iemand een Sunshower kreeg. Sunshower is een hoogte zon gemaakt om in de douche te hangen en te gebruiken tijdens het douchen.

Mijn aandacht was direct getrokken, dat scheelt nl veel tijd. De zonnebank die we op zolder hebben staan gebruik ik nog nauwelijks gewoon omdat ook dat toch weer 20 minuten tijd kost. Douchen doe je toch al gelijk even de Sunshower aan is dan nauwelijks extra werk.

Direct het internet op en de website gevonden, al lezend kom ik tegen dat er ook een SunshowerMedical is.
Dit apparaat is speciaal bedoeld voor lichttherapie en werkt met UV-B. Verder lezend bleek dit in een proef stadium te zijn. Ik heb contact opgenomen met SunShower en me als proef persoon aangeboden. Daar kwam ik niet voor in aanmerking aangezien het een proef is om te zien hoe mensen na een lichttherapie hun huid bij kunnen houden. De directeur van SunshowerMedical Iwan van Vijfeijken was echter zo enthousiast dat ik mij aanmeldde dat hij wel een extra proefje wilde opzetten met mij als proefpersoon om te zien wat het apparaat voor effect heeft op iemand die verder geen psoriasis behandeling ondergaat of recent heeft ondergaan.

Na een intake in LUMC was het afgelopen maandag zover, de SunshowerMedical is in onze badkamer geïnstalleerd. Ik moet zeggen, nu na zojuist de vierde sessie te hebben afgerond, ik ben laaiend enthousiast.

Er is merkbaar verschil, minder schilfers een gladdere huid. En het gaat in 1 moeite door als je toch gaat douchen. Geweldig!

Helaas heb ik geen 0 foto gemaakt, maar ik heb vanochtend direct na de vierde sessie een plek op mijn been gefotografeerd, en ben van plan deze plek met regelmaat op de foto te zetten om zo ook in beeld te brengen wat de resultaten zijn. Het blijkt nl heel lastig om verschil te zien, al is voor mij het belangrijkste dat het gevoel verbeterd, het is wel leuk om achteraf te kunnen zien of ook de aanblik verbeterd.

20100911 - direct na sessie 4
20100911 - direct na sessie 4

Ik voeg nog even een linkje toe http://www.sunshowermedical.nl.