OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kira onze dappere do-do

Deze blog gaat over wat mij bezig houdt dus mag dit zeker niet ontbreken. Al weken zijn wij in de ban van Kira.
Kira komt ons gezin uitbreiden vanaf 18 oktober 2014. Daar hoort natuurlijk een langer verhaal bij.

Vrienden van ons hebben al jaren twee Rottweilers en moesten er helaas 1 in laten slapen. Zij kwamen al snel weer in contact met de fokker van deze twee die 19 augustus weer een nestje Rottweilers had (3 reutjes en 3 teefjes). Zij praten daar enthousiast over en dat deed het bij ons weer jeuken. Driftig overleg per mail en andere moderne media deden ons (Maartje en ik) besluiten om toch ook maar voor een hond te gaan. Het gezin is er klaar voor we hebben de ruimte.

Het soort waren we nog niet over uit, Maartje gaat voor een Labrador, ik voor een Rottweiler. Na nog wat overleg mag ik kiezen en wordt het een Rottweiler

P8300091
Kira en haar zusjes, anderhalve week oud

Dus we zouden maar 30 augustus met onze vrienden mee gaan naar de fokker. Eenmaal bij de fokker bleek dat we al uit dit nestje een keus mochten maken, als we een teefje wilden. Laat dat nu juist het goede geslacht zijn. Voor Maartje was het nog wel moeilijk want er liepen ook zulke leuke blonde labrador pups. Als ik op dat moment had gezegd die nemen we nu mee… (ik heb haar beloofd dat zij de volgende hond mag kiezen.)

ren
De ren, het zand is ondertussen ook weg

Er moest heel wat gebeuren, want als er een hond komt, dan ook een ren in de tuin, en eigenlijk moeten we bij een grote hond in huis wel wat schuiven en opruimen om plaats te maken voor een hond. Een naam moest worden verzonnen, dierenarts en hondenschool uitgezocht en ga zo maar door. Zo ging alles in een stroom versnelling. Wie mij op facebook volgt weet dat er onder tussen een nieuw wandmeubel hangt in onze huiskamer, en het bootje met trailer verkocht zijn en onder dat afdak nu een hondenren is geplaatst. Wat dat betreft zijn wij er dus al helemaal klaar voor. 27 september is de keuze vast gelegd. Het werd (de keuze was aan mij)toch echt die ene  die al vanaf het begin anders op mij reageerde dan de rest.Ieder week zijn we op zaterdag heen en weer geweest om met Kira en haar broertjes en zusjes te knuffelen, onze vrienden ontmoeten we daar ook steeds zij nemen een broertje van Kira mee. Op dit moment zijn we dus heel hard aan het aftellen, morgen gaan we voor de laatste keer naar Kira zonder dat we haar mee mogen nemen. Volgende week zaterdag halen we haar op, en omdat ik daarna een week vrij heb kunnen we ook gelijk volop van haar genieten.