Door diverse gebeurtenissen raakte ik onlangs geintresseerd in het live streamen van bijvoorbeeld een lezing.
En dan niet alleen vanaf je mobiel de boel het internet op gooien maar met een camera met optische zoom een beeld van de spreker maken en ondertussen ook de mogelijkheid om de beelden die via de beamer worden vertoont daar bij te kunnen doorzetten en ook het geluid zoals dat uit de versterker komt en niet het geluid dat de camera opneemt.

De software was snel gevonden in OBS studio, mijn eigen beamer heeft een vga uitgang, die is dan weer te gebruiken om het beamer beeld over te nemn, een vga naar hdmi converter lag nog in de kast. En een usb capture device kost je tegenwoordig de kop niet meer.
Een “oude”  digitale videorecorder die ik ter beschikking had heeft video out maar geen HDMI, maar toevalig heb ik ook nog een USB video capture device, daarmee zijn de gewenste video bronnen dus beschikbaar.
Audio is zelf nog eenvoudiger, een eenvoudig kabeltje van2xrca naar mini jack kan in de line in van de soundcard.

Het meeste werk zat hem eigenlijk in het uitzoeken van de mogelijkheden van OBS studio. Al met al weer een leuke oefening.