De laatste tijd probeer ik zo veel mogelijk Flora en Fauna stations te werken en sleep het ene na het andere award binnen via WWFF.
Maar het is natuurlijk ook leuk om eens zelf in een park te gaan zitten met je apparatuur.

Vandaag was het zover, samen met een bevriende radioamateur zijn we naar de Reewijkse plassen gereden en hebben daar een gebied geactiveerd. Dit gebied heeft de referentie PAFF-0079 PA voor Nederland FF voor Flora en Fauna. We zijn 3 uur actief geweest vanuit dit gebied en in die 3 uur hebben 10 mensen contact met mij gezocht. Voor een World Wide Flora en Fauna activatie zijn dat er niet genoeg en (dat moeten er tenmionste 44 zijn) maar voor Nederland zou het genoeg moeten zijn. Door zo iets te doen kom je wel weer wat dingetjes tegen, de donker imbus sleutel is inmiddel van een rood stukje tape voorzien zodat die beter te vinden als deze op de grond valt.

Alles verbindingen zijn gemaakt met de Yaesu FT-817ND op 5 Watt en de 6-80 Alpha MFJ antenne. Ik was erg blij met de voicekeyer microfoon, want er is heel veel CQ geroepen.

De verste verbinding was met Finland  1167 Km.

Waarschijnlijk hadden we niet het beste tijdstip uit gekozen aangezien het ook Lighthouse Weekend was en er een contest gaande was, dus een vrije frequentie  was lastig te vinden. Meer weten over PA-FF of WWFF, klik op de links.