Zaterdagochtend 5:45 ik lig al een uurtje wakker en ben al naar het toilet geweest. Het gaat hem niet meer worden. Mijn vrouw slaapt nog lekker.

Zachtjes ga ik mijn bed uit, gris mijn bril en telefoon van het nachtkastje en ga zo stil mogelijk naar beneden. Daar wordt ik vrolijk begroet door Kira. Ze heeft het al weer door, het patroon is anders het is weekend.

Ik trek een paar wandel sokken aan, een te grote spijkerbroek die beneden klaar hangt en mijn doorwerk jas, zet een muts op en doe Kira haar lichtgevende halsband om.

Buiten is het stil en donker. Heel stil. Samen lopen we een rondje door het park. Kira snuffelt er vrolijk op los, en regelmatig tikt ze met haar natte neus even mijn hand aan. Wij samen in het donker lijkt ze dan te zeggen.

Weer thuis gekomen krijgt Kira haar ochtendmaaltijd en ik mijn eerste bak koffie. Ik kruip op de bank onder een deken en als Kira klaar is met eten, komt ze lekker bij me liggen op de bank. Heerlijk zo’n begin van de dag.

#hondenleven #wandelen #ontspannen #zoetermeer #weekend