En zo lag ik alweer in de stoel van de tandarts.
En helaas niet voor de gewone routine controle.

Vorige week tijdens mijn lunch beet ik in eens op iets hards. Het bleek een deel van een kroon die was af gebroken. Met spoed een afspraak gemaakt, zodat ze er naar konden kijken. Daar bleef het dan ook bij, want voor de voorbereiding van de nieuwe kroon hebben ze 1 uur nodig en dat hadden ze toe niet. Er werd wel snel een afdruk voor de tijdelijke kroon gemaakt.

Nu dus de afspraak van een uur. Nu heb ik last van gustatory rhinorrhea, En produceer dus erg veel speeksel. En als je achterover in de tandarts stoel lig met van alles in je mond is slikken lastig en vak zelfs ongewenst. Dat is voor mij dus geen pretje. Wat ze verder doen vindt ik allemaal goed te verdragen en is voor een goed doel. Maar dat niet kunnen of mogen slikken is wel een ding. Maar goed het is weer achter de rug, de afdrukken zijn gemaakt, de noodkroon zit er op en over 3 weken de definitieve kroon. Dat duurt gelukkig niet zo lang.

Maar als je dan die afdrukken ziet en hoe netjes zelf de tijdelijk kroon erop zit. Dan denk ik gelijk weer aan maatwerk. Geen mond en geen gebit zijn hetzelfde. Knap staaltje werk van die tandartsen. Ik ga snel weer naar mijn eigen maatwerk. Moet nog even een kroon bij elkaar verdienen. Om te voorkomen dat ik de weg naar de tandarts vergeet staat er ook nog een afspraak voor het verwijderen van tandsteen, dat is bij mij door de overmatige speekselproductie ook altijd veelvuldig aanwezig.