In 2011/2012 deed ik mee aan een onderzoek van LUMC naar het behandelen van psoriasis met UV-B licht in je thuis situatie.

Er werd bij mij in de douche aan Dermasun apparaat geplaatst zodat ik tijdens het douche, gelijk een behandeling met UV-B kon ondergaan.
Geweldig. Psoriasis werd een stuk rustiger en de jeuk een stuk minder.
Na de test mocht ik het apparaat voor de helft van de prijs overnemen.

Al een poosje gebruikte ik het apparaat niet meer zo veel, maar nu speelt mijn psoriasis weer wat erger op. Ik ging het apparaat weer gebruiken, echter een aantal van de lampen vonden het welletjes. Vorige week heb ik de lampen laten vervangen. Dus nu onderga ik weer regelmatig een UV-B behandeling. En echt he, na een paar keer voel ik al weer verbetering.

De dosering, die bepaal ik in grote mate zelf, ook dat is #maatwerk.

Eigenlijk geen verrassing, zo ging het toen ook. Waarom ben ik het niet gewoon blijven doen?
Geen idee maar ik ben blij dat het direct weer aanslaat.

Nu vertelde de monteur die de lampen kwam vervangen dan het apparaat nu vergoed kan worden door de verzekering. Dat maakt het voor meer mensen een bereikbare oplossing. Ik kan het van harte aanbevelen. Meer info? https://www.dermasun.com/ of vraag gewoon aan mij naar mijn ervaringen.
(En als je goed zoekt vindt je zelfs nog een filmpje van een interview waarin in voorkom uit 2012)