Zo is te lezen op de site van het ND

In Dalfsen scheidt een groep verontruste vrijgemaakt-gereformeerden, onder wie predikant ds. E. Heres (54) en twee diakenen, zich af van hun gemeente. Zondag beleggen ze ,,als nieuw te institueren gemeente” kerkdiensten in het Emmagebouw.

De verklaring van deze groep vindt u hier

Volgens de groep heeft de Dalfser kerkenraad ingestemd ,,met het toelaten van ernstige dwalingen in het kerkverband van de Gereformeerde Kerken” en is ze ,,daar ook mede verantwoordelijk voor”. De kerkenraad zou dat hebben gedaan door in te stemmen met besluiten van de landelijke synode van Zwolle-Zuid (2008-2009).

Als voorbeelden noemt de groep besluiten over het vierde gebod en de zondagsrust, huwelijk en echtscheiding, het toelaten van gasten aan het heilig avondmaal en bijvoorbeeld het instemmen met plaatselijke gesprekken tussen vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden.

….

Onduidelijk is nog of de groep in Dalfsen zich aansluit bij andere ex-vrijgemaakten die in de afgelopen jaren de kerken om veelal dezelfde redenen verlieten. Er is een klein formeel kerkverband van Gereformeerde Kerken (hersteld), van wie de emeritus predikant dr. P. van Gurp overigens in Dalfsen woont. Daarnaast is er een kerkverband-in-wording met de predikanten Van der Wolf en Hoogendoorn.

Eenheid

De groep in Dalfsen schrijft dat ,,het ons hartelijke voornemen is alles in het werk te stellen om tot eenheid te komen met allen die Christus willen volgen en daadwerkelijk willen staan op het fundament dat Hij gelegd heeft, het Woord van apostelen en profeten. Wij hopen, door Gods genade, weer te mogen staan in de ruimte van de katholieke kerk.”

De kerkenraad van de vrijgemaakt-gereformeerde kerk in Dalfsen wilde woensdag nog niet reageren op de verklaring. Voor woensdagavond staat een vergadering gepland.

20:31

Ook het RD maakt nu melding op de website, met een verwijzing naar het ND als bron

20:52

Op www.eeninwaarheid.nl wordt ook melding gedaan, met vermelding dat in de nieuwsbrief van deze week aandacht aan deze breuk wordt besteed