„Een echtscheiding begint niet bij de advocaat, maar is al veel eerder in gang gezet. De kerk zal niet bewilligen in echtscheiding, maar er doen zich gevallen voor dat de kerk aan een echtpaar vraagt om niet meer onder één dak te leven.”
…..
„God haat echtscheiding. Het dienen van de Heere moet zichtbaar worden in de huwelijksrelatie. Een man of vrouw kun je niet inruilen als je niets meer aan het huwelijk vindt. Met deze opvatting staat de kerk haaks op de samenleving.”

Dat zei ds. B. de Graaf, christelijk gereformeerd predikant te Nunspeet, zaterdag tijdens een 23+-Bijbelstudieconferentie in Lage Vuursche (bij Soest).

De bijeenkomst was georganiseerd door het Landelijk Contact Jeugdwerk Christelijke Gereformeerde Kerken (LCJ) en de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (HHJO). Met ruim honderd deelnemers was de Bijbelstudieconferentie volgeboekt.

Lees het hele artikel op de site van het RD