Het Reformatorisch Dagblad bericht onder deze kop:

DALFSEN – De gereformeerde kerk Dalfsen (dolerend) is gescheurd. De kerkleden zijn het niet eens over de toekomst van de gemeente.
….
De gemeenteleden zijn het niet eens over de toekomst van de gereformeerde kerk Dalfsen (dolerend). Een groep onder leiding van twee ouderlingen wil toenadering zoeken tot de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN). Dit voorlopige kerkverband bestaat uit vijf kerken die de afgelopen jaren buiten de GKV en de Gereformeerde Kerken hersteld (GKH) kwamen te staan. De GKH ontstond in 2003, eveneens uit onvrede over ontwikkelingen in de GKV.
Volgens ouderling Tel heeft een deel van de gemeente moeite met de GKH. Zij zullen de GKN binnenkort vragen om aansluiting. Ds. Heres en het andere deel van de gemeente wil juist meer eenheid zoeken tussen de GKN en de GKH.

Lees hier het hele artikel op de site van het RD