DALFSEN – Een verschil van inzicht binnen de vorig jaar afgescheiden gereformeerd vrijgemaakten in Dalfsen heeft voor een nieuwe kerkelijke scheuring gezorgd.
Twee ouderlingen en een groep van 25 kerkgangers kerken voorlopig in hotel-restaurant Hof van Dalfsen, de achtergebleven honderd nog altijd in het Emmagebouw.

De nieuwe wrevel in de gescheurde groep draait om de keuze voor een kerkverband: aansluiting bij de Gereformeerde Kerken Nederland of bij de Gereformeerde Kerken (hersteld). Het overgrote deel wil het liefst wachten met kiezen. De groep die nu bij het Hof van Dalfsen kerkt niet. “Je kan daar niet twee jaar op wachten”, aldus ouderling Taeke Tel, één van de afgescheidenen. “Als je niet bij een kerkverband hoort, dan word je uiteindelijk gezien als een sekte. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Lees het hele artikel van de Stentor hier