Doordat ik met de RMS Express templates bezig was wilde ik dit ook weer op mijn zeer oude netbook plaatsen.
Dat netbook presteert nog steeds heel aardig en werkt ongever  8 uur op de grotere accu die ik er ooit eens bij heb gekocht.
Ideaal dus om samen met een TNC-X te gebruiken voor DARES doeleinden.

Op dit netbook draaide nog steeds windows XP, maar dit weekend begon ook Chrome te waarschuwen dat ik geen update meer ga krijgen omdat XP nu echt niet meer ondersteund wordt.
En dan sta je toch een beetje voor een dillema, wat doe je. Na het raadplegen van Google bleek Windows 10 toch heel aardig te draaien op dit apparaat. Dus maar een poging doen om dit er op te installeren.

20160307000110

Het installeren van Windows 10 op dit netbook is een kwestie van veel geduld, maar daarna draait het netbook beter dan op de oorspronkelijke Windows XP.

Na Windows 10 RMS express geïnstalleerd en getest met de TNC-X. (uiteraard ook de templates geïnstalleerd)
De oude Winlink geïnstalleerd (nog niet getest)
FRN client geïnstalleerd .En omdat het toch voor gebruik bij de verschillende zenders is:
CHIRP, ADMS-1G en ADMS-4A en ADMS-4B geïnstalleerd
Het aan de gang krijgen van deze software gaf iets meer uitdaging door de slecht ondersteunde profilic chipset in de USB/Serial converters, maar met wat zoeken op het internet werkt alles en kan ik met dit netbook alle sets in mijn bezit programmeren.

Ik twijfel nog of ik er ook Ham Radio de Luxe op zal zetten. Is wel ideaal om mee te nemen, een groter scherm is er snel aan gekoppeld.