Zaterdagavond, mijn laatste methylfenidaat is uitgewerkt, de filters werken dus niet zo goed.

Ik zit op de bank een film te kijken. Mijn vrouw zit op de andere bank met een Chromebook op schoot wat lessen voor te bereiden. Ze leest de sommen hardop voor. Met de optie in gedachten om mijn koptelefoon te gaan halen om de film met geluid voor te zetten en geen last van haar te hebben stel ik de vraag: “Schat moet je dat nu echt allemaal hardop voorlezen?” Een antwoord blijft uit maar ze zwijgt.

Ik blijf dus zitten en kijk verder. Grr nu is het luide klikken van de mousepad wat me irriteert. Ik besluit naar boven te gaan en in bed verder te kijken.

De volgende ochtend een nieuw dag een nieuwe tekst op de Omdenken kalender: “Een vraag die begint met ‘Moet je eigenlijk niet gewoon’ is helemaal geen vraag.”

Later op de dag legt Maartje het verband tussen die tekst en mijn vraag. Ik geef direct toe dat de vraag anders gesteld had kunnen worden. Mijn irritatie had daarin de overhand. Maar ik vertel nu ook dat mijn plan was om mijn koptelefoon te gaan halen. Dus als ze de vraag beantwoord had, er niets aan de hand geweest was.

Weer een staaltje van mis communicatie.

#ADHD #werkenaanderelatie #werkenaanjezelf #nietdenkenvooranderen