Vorige week gebeurde er iets heel raars met mijn Renault Scenic.

Ik reed op de snelweg, was aan het inhalen en ineens viel mijn hele dashboard uit.

De Renault Scenic heeft alleen maar elektronische indicatoren, dus je ziet in een keer helemaal niets meer. Snel ingevoegd op de rechter rijstrook, voorzichtig mijn voet van het gas.
Alles leek te blijven werken inclusief de cruise control.

De  snelweg is geen fijne plek om te stoppen dus maar doorrijden tot aan huis. Ook het gebruiken van de richtingaanwijzers zonder dat je ze in de auto hoort is heel vreemd.

Thuis aan gekomen de ANWB gebeld. Die was er vrij snel, maar de boodschap was ook vrij snel.
Uhm probleem van dat model meneer, er moet een nieuw display in het dashboard, kosten 1000 euro bij de dealer. Nou dat is een flinke kosten post.

Eerst contact opgenomen met het universele garage bedrijf waar ik altijd heen ga, die hadden er een hard hoofd in.

Maar gelukkig met wat zoeken op internet een adres gevonden die het bestaande display repareert en 3 jaar garantie op die reparatie geeft. Ik mocht er heen rijden of het display opsturen. Van Zoetermeer naar Weert en terug kost me zoveel tijd dat ik beter kan gaan programmeren, dus display op woensdag verstuurd, dinsdag al gerepareerd retour. Kosten 152, euro inclusief de verzendkosten.

Dat is snel bespaard. De reparateur kan ik niet vinden op LinkedIn, anders werd hij getagt en kreeg een fantastische aanbeveling.