Weer een groen vinkje op mijn lijst.

Het is gelukt. Na nog een ochtend veel praktijk, was het gistermiddag tijd om voor de examencommissie van Het Oranje Kruis te verschijnen.

Ik maakte me er vooraf niet erg druk om, maar tijdens het examen wist ik toch bij een casus wat ik aan symptomen herkende niet om te zetten naar relevante actie. Toen kreeg ik er een hard hoofd in. Toen nog een opmerking over te diep doordrukken bij de reanimatie. Mijn ADHD brein kreeg de overhand. Doem scenario, niet gelukt … volgende.

Op de automaat stopte ik nog een diepe snijwond wond vol met gaas, verbond een snijwond in de hand, herkende wel een schouder uit de kom en wist zelfs te vertellen dat het slachtoffer links achterin in de auto mee moest omdat de gordel anders niet om kon en verzorgde een chemische brandwond.

Ik had er een hard hoofd in dat ik geslaagd zou zijn. Dat gaf ik dan ook direct aan toen ik terug was bij de groep.

Sandra Corbet die de cursus gaf bleef positief en hield de moed er in.
en dat bleek terecht. Ik ben geslaagd.

Dank je wel Sandra voor de training.
Dank aan Bep en Maarten de LOTUS personen.
Dank Van der Kamp Opleidingen | EHBO | BHV | AED voor de goede verzorging. (als je denkt dat 2 broodjes niet veel is voor lunch, moet je eens vragen waar zij de broodjes halen)

Ik kijk nu al uit naar de herhaling…..

Heb nog wat te oefenen met herkennen van wat er aan de hand is en dat dan om te zetten in de bijpassende actie.