Enkele weken geleden werd ik door een tv reclame getriggerd nog eens naar mijn abonnementen van Ziggo te kijken.
En jawel, door over te stappen naar alles in één ben ik goedkoper uit en krijg meer. (Meer tv kanalen, hogere internetsnelheid)

Gelijk de overstap aangevraagd, en an 1 week een briefje in de bus dat nog een week later het nieuwe abonnement in gaat, en dat de benodigde spullen binnen 2 weken bezorgd worden.

Op de dag dat het nieuwe abonnement inging wordt er een pakket bezorgd met daarin een ander modem met alle montage materialen, een HD ontvanger en een smartcard. Echter helaas geen afstandsbediening voor de HD ontvanger in de doos. Direct gebeld (dit was op dinsdagavond) met de klantenservice, afstandsbediening wordt nagestuurd.

Dan het modem maar aansluiten, want die hogere internet snelheid is ook leuk. Modem aangesloten, ingesteld en lijkt te werken. Inderdaad lijkt. Na enkele minuten zie ik dat mijn laptop zijn verbinding met de exchange server op kantoor verliest, dan komt de verbinding weer terug. Dit blijft zich herhalen en na alle gebruikelijke pogingen om dit te verhelpen (zonder router er tussen, resetten modem etc etc.) maar weer bellen met de helpdesk.
Uiteraard draaien die het standaard script af en vragen me alles nog eens te doen. Tot er een slimmerik vraagt om de spanning van het modem te halen en ook de coax kabel los te schroeven. (dat had ik natuurlijk nog niet gedaan) maar dan ben ik ook mijn telefoon verbinding kwijt dus hij is even van mij af. Uiteraard heb ik netjes gedaan wat er van me gevraagd werd, maar een uurtje later hing ik weer aan de lijn (met een andere helpdeskmedewerker). Deze persoon keek iets verder dan haar collega’s en kon zien dat het nieuwe abonnement niet goed was doorgevoerd, moest in de loop van de avond zichzelf oplossen, anders morgen nog eens bellen. De volgende ochtend bleek internet naar behoren te werken.

Bijna een week later (maandag) ik bel met Ziggo, waar blijft mijn afstandsbediening? Dat kan tot 5 werkdagen duren mijnheer, uw opdracht is op woensdag ingeschoten, dus kan pas woensdag iets voor u doen. Vooruit dan maar wachten tot woensdag. Woensdag weer gebeld, dat is vreemd is wel verstuurd volgens het systeem, ik vraag dit nogmaals aan, maar het kan 5 werkdagen duren. :(, maar ik blijf netjes.

Weer een week verder op woensdagmiddag, kom laat ik Ziggo nog eens bellen, heb nog steeds geen afstandsbediening.
Dat heb ik geweten, na 10 minuten had ik eindelijk iemand aan de lijn. Na het uitleggen van het verhaal, dat hij ook in zijn systeem zag staan, ging hij op onderzoek uit, meneer TNT zegt dat ze het 2 keer hebben afgeleverd. Niet dus, want ik heb hem niet, ik ga er niet nog een opsturen mijnheer, TNT zegt dat ze hebben geleverd, ik wil dit eerst uitzoeken. Ik wil nu weten wanneer ik mijn afstandsbediening krijg, wacht al lang genoeg, heb er voor betaald. Na lang gesteggel zal hij mij doorverbinden met iemand die wel afspraken kan maken, we zijn ondertussen 35 minuten verder, en net als ik denk dat ze me gewoon ergens geparkeerd hebben wordt de verbinding verbroken, daar wordt ik echt heel boos van dus bel direct terug.

Uiteraard een andere medewerker, met een Surinaams accent deze keer, die ook nog slecht verstaanbaar was, weer het verhaal uitgelegd, uiteindelijk doorverbonden naar een afdeling waar ik een klacht in kan dienen. De betreffende man neemt de klacht op, kan ook geen toezeggingen doen. Ik snap het ok niet zegt hij dat u een afstandsbediening na laat leveren, rij naar de mediamarkt en haal een universele afstandsbediening. Ik leg nogmaals uit dat ik betaald heb voor een HD ontvanger en dat daar een afstandsbediening bij hoort. Uiteindelijk krijg ik na 14 dagen 49,95 gecrediteerd zodat ik een universele afstandsbediening kan kopen om mijn HD ontvanger te kunnen gebruiken.

Het is echt te zot voor woorden, ik moest het even kwijt.

Er zit daar een stel snotneuzen die alleen een script kan volgen en je komt niet verder dan daar, er is geen andere ingang per telefoon. Als klant ben je aan ze overgeleverd.

Gisteravond dan toch maar een universele afstandsbediening gehaald (logitech harmony 650) en ik moet zeggen HD tv is wel veel mooier.